Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.

Cebula biała De Barletta 2g Vilmorin
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 200 sztuk
Cebula biała De Barletta od Vilmorin to wczesna odmiana o łagodnym, słodkawym smaku i tolerancją na niską temperaturę.
Cebula biała De Barletta
Cebula De Barletta to wczesna odmiana cebuli o delikatnym, słodkawym smaku. Pochodzi z Włoch i wyróżnia się wyrazistym aromatem oraz bogactwem składników odżywczych. To doskonałe warzywo idealnie nadaje się do spożycia na kanapkach, dodawania do sałatek, zup lub marynowania w occie. Można z niej także uzyskać wyśmienity, soczysty i aromatyczny szczypior, który doskonale uzupełnia wiele dań.
Jakie właściwości posiada Cebula De Barletta?
Nazwa łacińska: Allium cepa
Cykl życiowy: Cebula jest rośliną dwuletnią.
Wzrost: Osiąga wysokość 20-30 cm.
Czas siewu: Wczesne siewy można przeprowadzić w tunelach foliowych lub szklarniach, gdzie nasiona są wysiewane w lutym i marcu. Można również szyć je bezpośrednio do gruntu od marca do kwietnia oraz czerwca do lipca.
Okres zbiorów: Cebulki można zbierać już po 3-4 tygodniach od wysiewu.
Cebulki: Małe, lekko spłaszczone cebulki pokryte są biało-zieloną skórką o perłowym połysku. Wnętrze skrywa delikatny, jasny, chrupiący i łagodny miąższ.
Odległości między sadzeniami: Rośliny sadzi się w odstępach 30-40 × 20 cm.
Warunki wzrostu: Ta odmiana cebuli preferuje lekkie, żyzne gleby o dobrej przepuszczalności. Najlepiej rośnie na stanowisku o dużej ekspozycji słonecznej.
Odporność na mróz: Cebula ta jest tolerancyjna na niskie temperatury.
Zastosowanie: Cebula De Barletta to smaczne warzywo, które ma wiele możliwości wykorzystania. Idealnie nadaje się do spożycia w okresie letnim. Jest krucha, soczysta i łagodna, doskonale nadaje się do marynowania. Świetnie sprawdza się jako składnik szaszłyków i mieszanek mięsnych. Małe cebulki można smażyć, piec i używać do dekoracji potraw.
| SKU | 158409 |
|---|---|
| Gatunek | Cebula |
| Odmiana | Wczesna |
| Termin wysiewu | Luty, Marzec, Kwiecień, Czerwiec, Lipiec |
| Termin zbioru | Kwiecień, Maj, Czerwiec, Lipiec, Sierpień |
| Typ nasion | Tradycyjne |
| Miejsce wysiewu | Wprost do gruntu |
| Miejsce uprawy | Grunt, Pod osłonami |
| Stanowisko | Słoneczne |
| Przeznaczenie | Do bezpośredniego spożycia, Kulinarne, Na przetwory, Do sałatek |
| Wymaga palikowania | Nie |
| Kształt owocu | Kulisty |
| Kolor owocu | Zielony, Biały |
| Waga opakowania | 2 - 5 g |
| Producent | Vilmorin |
| Opakowanie | 2g |
| Odmiana | Barletta |
| Siew pod osłony | w lutym i marcu |
| Siew do gruntu | w marcu- kwietniu i czerwcu – lipcu |
| Zbiór | po 3-4 tygodniach od wysiewu |
| Rozstawa | 30-40 × 20 cm |
| Wysokość | 20-30 cm |
| Nazwa łacińska | Allium cepa |
| EAN | 5907617300095 |


