Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Colorado UPL

Skład: Mangan (Mn) 1,83%, Cynk (Zn) 1,9%
Stosowanie: Biostymulator stosowany do poprawy wybarwienia owoców w uprawie jabłoni, pomidora i papryki
Występuje w opakowaniach 1L oraz 5L.

Colorado UPL
Zostało wyprodukowane w oparciu o unikalną i opatentowaną technologię PhysioActivator™.
Nawóz poprawia wybarwienie i odżywienie dojrzewających owoców.
Stosować jako roztwór wodny za pomocą opryskiwaczy używanych w ochronie roślin, najlepiej techniką oprysku drobnokroplistego tak, aby zapewnić całkowite zwilżenie liści i owoców.
Zalety:
- poprawa wybarwienia owoców przez stymulację syntezy odpowiedzialnych za nie barwników
- poprawa odżywiania dojrzewających owoców
- wyższa zawartość cukrów w owocach
SKU | color-u |
---|---|
Producent | UPL |
Typ nawozu | Mn -Mangan, Zn - Cynk |
Postać preparatu | Koncentrat |
Zastosowanie | Jabłoń, Pomidor |
Jabłoń:
Termin stosowania: 4 tygodnie przed zbiorem, powtórzyć po dwóch tygodniach
Zalecana dawka 5l/ha
Liczba zabiegów: 2
Pomidor, papryka:
Termin stosowania: Od zawiązania owoców, powtarzać co 2- 3 tygodnie
Zalecana dawka: uprawy polowe 2,5-5 l/ha, uprawy pod osłonami: stężenie 0,3-0,5%
Liczba zabiegów: 2-4