Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Czasopismo Moje Hobby wyrób wina domowego Browin
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 30 sztuk
Czasopismo Moje Hobby wyrób wina domowego Browin to uaktualniona wersja „małego” poradnika autorstwa dr inż. Ewa Kwapisz, dedykowanego winiarskim hobbystom.
Czasopismo Moje Hobby
Wino - podobnie jak muzyka, literatura czy teatr - dostarcza tych szczególnych wrażeń i emocji, które rozpalają bądź łagodzą zmysły, budzą wyobraźnię i sprzyjają egzystencjalnym refleksjom.
Najważniejsze cechy produktu
- Nowość - uaktualniona wersja „małego” poradnika autorstwa dr inż. Ewa Kwapisz, dedykowanego winiarskim hobbystom.
- Książka, napisana w przystępny sposób, prowadzi przez cały proces przygotowania wina.
- 145 stron cennych, praktycznych porad i wskazówek zarówno dla hobbystów początkujących, jak i bardziej zaawansowanych.
- Poradnik wskazuje kluczowe działania, decydujące o powodzeniu winiarskiej przygody.
- 25 specjalnie wybranych i sprawdzonych przepisów na doskonałe domowe wina owocowe, gronowe, kwiatowe oraz na miody pitne i cydry.
Wino łączy pokolenia, ułatwia nawiązywanie kontaktów i pogłębianie relacji towarzyskich.
Dzięki możliwości wykorzystania nowych odmian winorośli, przystosowanych do trudniejszych warunków uprawy, w różnych regionach - także tych o chłodniejszym klimacie, powstają przepiękne, duże winnice oraz mniejsze, równie urokliwe winniczki, zakładane w przydomowych ogrodach. Wspaniały element krajobrazu stanowią także sady, w których zgodnie z odwiecznym rytmem pór roku dojrzewają kuszące swym bogactwem owoce - doskonałe także jako materiał na wina i cydry.
Poradnik ten dedykowany jest winiarzom amatorom działającym w skali mikro. Z myślą o nich omówione zostały najważniejsze surowce winiarskie, kolejne etapy procesu winifikacji oraz zasady opieki nad winem w czasie jego dojrzewania.
Korzystajmy z załączonych przepisów i twórzmy ciekawe, dobre trunki, by móc cieszyć się niezwykłymi doznaniami, jakich dostarcza degustacja wina, cydru czy miodu pitnego z własnej, domowej piwniczki.
dr inż. EWA KWAPISZ - biotechnolog, menedżer i były nauczyciel akademicki specjalizujący się w produkcji enzymów i kwasów organicznych, współtwórczyni linii technologicznej do produkcji drożdży winiarskich oraz pożywek, pasjonatka z ogromnym doświadczeniem w zakresie doskonalenia procesów enologicznych.
SKU | 151875 |
---|---|
Długość | 15 cm |
Szerokość | 0,6 cm |
Wysokość | 21 cm |
Nr katalogowy | 980005 |
Waga | 227 g |
Producent | Browin |
EAN | 9788395643101 |