Ładuję...
Brand: Ares
SKU Produktu: 178862

Drożdże Coobra Restart Bayanus 21g

Ares

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 1 sztuk

Coobra Restart Bayanus to specjalnie wyselekcjonowane rasy drożdży, charakteryzujące się podwyższoną tolerancją na alkohol.

Pojemność: 21g

Drożdże Coobra Restart Bayanus 21g

Drożdże winiarskie Coobra Restart są starannie dobranymi szczepami drożdży, cechującymi się wyjątkową tolerancją na alkohol. Przeznaczone są do reaktywacji fermentacji w winach i innych nastawach, gdzie zauważono zatrzymanie procesu fermentacji.

Sposób przygotowania:

  1. Nawilżenie drożdży:

    • Wlej do naczynia około 200 ml wody o temperaturze 22-25°C.
    • Wsyp zawartość opakowania drożdży do naczynia.
    • Dokładnie wymieszaj wodę z drożdżami.
    • Pozostaw naczynie na 30 minut.
  2. Dodanie aktywowanych drożdży do nastawu:

    • Po upływie 30 minut dodaj aktywowane drożdże do nastawu, który chcesz reaktywować.
    • Dokładnie wymieszaj dodane drożdże z nastawem.

Alternatywny sposób:

  1. Nawilżenie drożdży poprzez proces hartowania:

    • Wsyp drożdże do około 100 ml wody o temperaturze około 25°C.
    • Dokładnie wymieszaj wodę z drożdżami.
    • Pozostaw mieszankę na 20 minut.
  2. Hartowanie drożdży:

    • Co 15 minut przez około 2 godziny dodawaj po łyżce zatrzymanego nastawu do nawilżonych drożdży.
    • Dokładnie wymieszaj dodawany nastaw z nawilżonymi drożdżami.
  3. Użycie przygotowanych drożdży:

    • Gotowe drożdże można dodać do nastawu, który chcesz ponownie zainicjować.
    • Dokładnie wymieszaj dodane drożdże z nastawem.

Pamiętaj o dodaniu pożywki do restartowanego nastawu. Waga netto: 21g.

Specyfikacje
SKU178862
Typ drożdzyDo restartu fermentacji
FormaW proszku
Waga opakowania20 - 50 g
WykorzystanieGorzelnicze
ProducentAres
EAN7391170202206

Spełniając dyrektywę UE 2023/988 GPSR, wskazujemy podmiot odpowiedzialny dostępny pod linkiem: Dyrektywa UE GPSR

Napisz do nas
Drożdże Coobra Restart Bayanus 21g
Cena widoczna po zalogowaniu