Brand: Ares
SKU Produktu: 178862

Drożdże Coobra Restart Bayanus 21g

Ares

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 1 sztuk

Coobra Restart Bayanus to specjalnie wyselekcjonowane rasy drożdży, charakteryzujące się podwyższoną tolerancją na alkohol.

Pojemność: 21g

Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Drożdże Coobra Restart Bayanus 21g

Drożdże winiarskie Coobra Restart są starannie dobranymi szczepami drożdży, cechującymi się wyjątkową tolerancją na alkohol. Przeznaczone są do reaktywacji fermentacji w winach i innych nastawach, gdzie zauważono zatrzymanie procesu fermentacji.

Sposób przygotowania:

  1. Nawilżenie drożdży:

    • Wlej do naczynia około 200 ml wody o temperaturze 22-25°C.
    • Wsyp zawartość opakowania drożdży do naczynia.
    • Dokładnie wymieszaj wodę z drożdżami.
    • Pozostaw naczynie na 30 minut.
  2. Dodanie aktywowanych drożdży do nastawu:

    • Po upływie 30 minut dodaj aktywowane drożdże do nastawu, który chcesz reaktywować.
    • Dokładnie wymieszaj dodane drożdże z nastawem.

Alternatywny sposób:

  1. Nawilżenie drożdży poprzez proces hartowania:

    • Wsyp drożdże do około 100 ml wody o temperaturze około 25°C.
    • Dokładnie wymieszaj wodę z drożdżami.
    • Pozostaw mieszankę na 20 minut.
  2. Hartowanie drożdży:

    • Co 15 minut przez około 2 godziny dodawaj po łyżce zatrzymanego nastawu do nawilżonych drożdży.
    • Dokładnie wymieszaj dodawany nastaw z nawilżonymi drożdżami.
  3. Użycie przygotowanych drożdży:

    • Gotowe drożdże można dodać do nastawu, który chcesz ponownie zainicjować.
    • Dokładnie wymieszaj dodane drożdże z nastawem.

Pamiętaj o dodaniu pożywki do restartowanego nastawu. Waga netto: 21g.

Specyfikacje
SKU178862
WykorzystanieGorzelnicze
Opakowanie21g
ProducentAres
EAN7391170202206
Napisz do nas
Drożdże Coobra Restart Bayanus 21g
Cena widoczna po zalogowaniu