Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Drożdże Coobra Turbo 21% Yeast 48H Ares
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 40 sztuk
Rozpuścić odpowiednią ilość cukru (tabelka na etykiecie produktu) w 6L gorącej wody,uzupełnić chłodną wodą do pojemności 26L. Dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok.1min.Fermentować w temperaturze 20-25°C. Przy fermentacji w balonie nie używać korka,a w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy. Fermentacja przebiega bardzo burzliwie. Nie przekraczać zalecanych temperatur.
ZAWARTOŚĆ: drożdże,pożywka,enzymy,witaminy oraz mikroelementy.
- 6 kg cukru w 2 dni dając do 14% (temperatura nastawu 20-35°C)
- 7 kg cukru w 3 dni dając do 17% (temperatura nastawu 20-30°C)
- 5 kg cukru w 5 dni dając do 19% (temperatura nastawu 20-27°C)
- 9 kg cukru(lub 10kg glukozy w 7-10 dni dając 21% (temperatura nastawu 18-24°C)
SKU | 109086 |
---|---|
Producent | Ares |
EAN | 7391170226424 |