Brand: Browin
SKU Produktu: 38662
Kod producenta: 400120

Drożdże do win czerwonych Burgund 20 ml Browin

Browin

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 50 sztuk

Drożdże Burgund od  Browin do win czerwonych, zarówno stołowych jak i deserowych; owoców wysoko garbnikowych jak aronia, śliwki, winogrono czarne, bez, wiśnie, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny oraz jagody.

Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Drożdże do win czerwonych Burgund

Szlachetne drożdże winiarskie w płynie - do win czerwonych - do 14% alk., 20 ml.

  • Domowe wina do 14% - drożdże zapewniają dobre odfermentowanie, trwałą barwę i atrakcyjny bukiet.
  • Idealne do win czerwonych - z ciemnych winogron, aronii, jeżyn, porzeczek, czarnego bzu itp.
  • Szybka i stabilna fermentacja - w szerokim zakresie temperatur 20-30°C.
  • Wydajne - 20 ml płynnych drożdży pozwala na przygotowanie od 5 do 25 L nastawu.
  • Pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek dostępnych w naszej ofercie.

Drożdże winiarskie Burgund - specjalnie wyselekcjonowany szczep szlachetnych drożdży winiarskich Saccharomyces cerevisiae, zawieszonych w płynie ochronnym. Polecane do win czerwonych - zwłaszcza z czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, aronii, jeżyn, czarnych i czerwonych porzeczek, czarnych winogron, czarnych jagód, tarniny, czarnego bzu. Drożdże te zapewniają szybką i stabilną fermentację w szerokim zakresie temperatur (20-30°C), dobre odfermentowanie cukrów, trwałą barwę wina i atrakcyjny bukiet. 

Najważniejsze cechy produktu:

  • drożdże w płynie
  • opakowanie 20 ml na 5-25 L
  • temperatura fermentacji: 20-30°C
  • alkohol: do 14%
  • pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita

    Sposób użycia
  1. Drożdże w płynie należy wstępnie namnożyć, czyli przygotować szczepionkę drożdży - tak zwaną matkę drożdżową.
  2. Do butelki o pojemności 1 L wlej 150 ml soku lub włóż 200 g rozdrobnionych owoców, 300 ml wody i dodaj 2 łyżeczki cukru.
  3. Butelkę zakryj czopem z waty i pasteryzuj przez 30 min.
  4. Po wystudzeniu do butelki wlej zawartość wstrząśniętej uprzednio torebeczki drożdży.
  5. Całość pozostaw na 1-2 doby w temp. 22-26°C, po czym wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina (5-25 L).

Uwaga!
We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży zachowaj sterylne warunki - szczególną uwagę zwróć na czystość naczynia, w którym będziesz namnażać drożdże.
Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie pożywki: Kombi lub Kombi Vita.
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Składniki: brzeczka słodowa, kultura drożdży winiarskich Saccharomyces cerevisiae, sole mineralne

Specyfikacje
SKU38662
Głębokość1 cm
Szerokość7 cm
Wysokość11 cm
WykorzystanieWiniarskie
Opakowanie20 ml
Nr katalogowy400120
ProducentBrowin
EAN5904816918571
Napisz do nas
Drożdże do win czerwonych Burgund 20 ml Browin
Cena widoczna po zalogowaniu