Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Drożdże suszone do win białych i czerwonych Fermivin 7013 7g Browin
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 10 sztuk
Drożdże Fermivin 7013 od Browin zapewniają szybki i efektywny proces fermentacji.
Drożdże suszone Fermivin
Drożdże suszone Fermivin to uniwersalne, szlachetne drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, pochodzące z regionu Corbieres we Francji. Dzięki zdolności do fermentacji aż do 15% alkoholu, są idealne do produkcji szerokiej gamy win, w tym z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, malin, śliwek, jeżyn, porzeczek, jagód i czarnego bzu. Drożdże Fermivin nie tylko zapewniają szybki i efektywny proces fermentacji, ale także wyraźnie uwydatniają naturalny aromat użytych owoców, co czyni wina bardziej wyrazistymi i aromatycznymi.
Najważniejsze cechy produktu
- Do win białych, czerwonych i różowych - uniwersalne drożdże do wszystkich rodzajów win. W zależności od ilości dodanego cukru przygotujesz na nich wina słodkie i wytrawne.
- Uwydatniają aromat owoców - drożdże zapewniają szybką i wydajna fermentację podkreślając aromat owoców, które zostały użyte jako surowiec do wina
- Wina do 15% - drożdże te wykazują odporność na alkoholu nawet do 15%
- Bardzo szeroki zakres temperatur - drożdże fermentują w szerokim zakresie temperatur od 14 do 35℃
- Na 10-35 L - jedna saszetka drożdży Fermivin to odpowiednia ilość do przygotowania od 10 do 35 L nastawu
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30℃, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Pełnie możliwości drożdże osiągają przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita.
SKU | 46383 |
---|---|
Wykorzystanie | Winiarskie |
Waga | 7 g |
Producent | Browin |
EAN | 5904816017557 |