Brand: Browin
SKU Produktu: 46383

Drożdże suszone do win białych i czerwonych Fermivin 7013 7g Browin

Browin

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 50 sztuk

Drożdże Fermivin 7013 od Browin fermentują nawet w trudnych warunkach.

Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Drożdże suszone Fermivin

Fermivin 7013 suszone, szlachetne, uniwersalne drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae pochodzące z regionu Corbieres we Francji. Fermentują do 15% alkoholu drożdże winiarskie, które dzięki swojej uniwersalności polecane są do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu, śliwek węgierek. Drożdże te uwydatniają aromat owoców, z których powstaje wino.

Bardzo szeroki zakres, w którym fermentują drożdże Fermivin 7013 sprawia, że warto po nie sięgnąć, gdy fermentację prowadzimy w piwnicach bądź pomieszczeniach, w których temperatura jest niższa od pokojowej.

Najważniejsze cechy produktu

  • Do win białych, czerwonych i różowych - Fermivin 7013 to uniwersalne drożdże do wszystkich rodzajów win. W zależności od ilości dodanego cukru przygotujesz na nich wina słodkie i wytrawne. 
  • ​Uwydatniają aromat owoców - drożdże zapewniają szybką i wydajna fermentację podkreślając aromat owoców, które zostały użyte jako surowiec do wina.
  • Wina do 15% - drożdże te wykazują odporność na alkoholu nawet do 15%.
  • Bardzo szeroki zakres temperatur - drożdże Fermivin 7013 fermentują w szerokim zakresie temperatur od 14 do 35℃.
  • Na 10-35 L - jedna saszetka drożdży Fermivin 7013 to odpowiednia ilość do przygotowania od 10 do 35 L nastawu.


Jedna saszetka drożdży jest odpowiednia do przygotowania od 10 do 35 L nastawu winiarskiego.

Suszone drożdże winiarskie Fermivin PDM są bardzo proste w użyciu, wystarczy krótka rehydratacja – nawodnienie.

Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30℃, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Pełnie możliwości drożdże osiągają przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita.

Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.

Uwaga!
Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie Pożywki: z witaminą B1, Kombi Vita.
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr. partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Specyfikacje
SKU46383
WykorzystanieWiniarskie
Waga7 g
ProducentBrowin
EAN5904816017557
Napisz do nas
Drożdże suszone do win białych i czerwonych Fermivin 7013 7g Browin
Cena widoczna po zalogowaniu