Brand: Spirit Ferm
SKU Produktu: 86205

Drożdże winiarskie Bayanus G995 10g SpiritFerm

Spirit Ferm

Drożdże winiarskie Bayanus G995 10g SpiritFerm to aktywne i silne drożdże winiarskie z rodzaju Saccharomyces Bayanus, dedykowane do fermentacji świeżych, owocowych win białych i czerwonych. 

Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Drożdże winiarskie Bayanus G995 10g SpiritFerm

 

Drożdże Bayanus są produkowane we Włoszech wyselekcjonowane z powodu ich szczególnych właściwości aromatycznych. Wywołują szybką i skuteczną fermentację, są szczególnie polecane do restartu przy zatrzymanej fermentacji, dzięki czemu są niezastąpione w domowej produkcji wina. Uniwersalne do win białych i czerwonych o wysokiej zawartości alkoholu. Duża tolerancja temperatur, szczególnie niskich.

 

Drożdże Bayanus są popularnym wyborem wśród domowych winiarzy ze względu na ich łatwość użycia i niezawodność. Zapewniają szybką i sprawną fermentację oraz mają wysoką tolerancję na alkohol, sięgającą nawet do 18%. Idealnie nadają się do produkcji wymagających, mocnych win, miodów pitnych i fermentacji nastawów zbożowych. Optymalna temperatura fermentacji dla tych drożdży wynosi 22-28°C, a zakres pracy to 14-33°C

Instrukcja użycia:

Należy rozpuścić drożdże w niewielkiej ilości osłodzonej i ciepłej (30°C) wody, zachowując proporcję 1:10, i pozostawić na około 20 minut. Po tym czasie dodać je do nastawu i dokładnie wymieszać, pamiętając, że różnica temperatur między drożdżami a nastawem nie powinna przekraczać 10°C.

 

Wydajność wynosi 10 g na 25-50 L nastawu.

Specyfikacje
SKU86205
WykorzystanieWiniarskie
Opakowanie10 g
ProducentSpirit Ferm
EAN5901854317427
Napisz do nas
Drożdże winiarskie Bayanus G995 10g SpiritFerm
Cena widoczna po zalogowaniu