Brand: Spirit Ferm
SKU Produktu: 86205

Drożdże winiarskie Bayanus G995 10g

Spirit Ferm
Suche, aktywne drożdże winiarskie
Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Suche, aktywne drożdże winiarskie

Klasyfikacja: Saccharomyces cerevisiae bayanus. Są to drożdże produkowane we Włoszech wyselekcjonowane z powodu ich szczególnych właściwości aromatycznych. Silne drożdże wywołujące szybką i skuteczną fermentację. Uniwersalne do win białych i czerwonych o wysokiej zawartości alkoholu. Duża tolerancja temperatur, szczególnie niskich.

CHARAKTERYSTYKA WINIARSKA:
Optymalna temperatura fermentacji 9 – 30°C. Umożliwia uzyskanie alkoholu do 16 – 18 %. Pienią się bardzo słabo. SO2 i H2S wytwarzane są na niskim poziomie. Są odporne na wysokie ciśnienie osmotyczne.

W jaki sposób yżyć drożdży winiarskich?

Suche drożdże rozpuścia w słodkiej wodzie w ilości 10 jednostek wody na jedną jednostkę wagi drożdży; jeszcze lepiej w mieszaninie 1/3 moszczu i 2/3 wody. Temperatura mieszaniny 30 – 35°C. Czas rehydratacji drożdży 25 – 30 min. Przygotowaną mieszaninę drożdży dodaa bezpośrednio do zbiornika po uprzednim intensywnym zamieszaniu.

PRZECHOWYWANIE:
Drożdże przechowywać w ich oryginalnych opakowaniach w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Przy dłuższym przechowywaniu, temperatura nie powinna przekraczać 10°C.

Specyfikacje
SKU86205
WykorzystanieWiniarskie
Opakowanie10 g
ProducentSpirit Ferm
EAN5901854317427
Napisz do nas
Drożdże winiarskie Bayanus G995 10g
Cena widoczna po zalogowaniu