Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Drożdże winiarskie ENOVINI WS 7g Browin
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 10 sztuk
Drożdże ENOVINI WS od Browin to drożdże przeznaczone do win stołowych białych, różowych i czerwonych.
Drożdże Enovini WS
Drożdże Enovini WS to wysokiej jakości, suszone drożdże winiarskie, doskonale sprawdzające się przy produkcji różnorodnych win stołowych. Ich uniwersalność pozwala na wykorzystanie ich do win z wielu rodzajów owoców, takich jak agrest, gruszki, morele, truskawki, jabłka, dzika róża, winogrona białe i czarne, rabarbar, rodzynki, czereśnie, wiśnie, maliny, jeżyny, śliwki renklod, węgiorki, czarny bez, aronia oraz czarne, białe i czerwone porzeczki. Enovini WS to starannie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich, który wydobywa z owoców optymalną ilość aromatów. Dzięki nim otrzymuje się wino łagodne, doskonale zbalansowane, o wyjątkowym bukiecie aromatycznym, pięknej, stabilnej barwie i wysokiej klarowności.
Najważniejsze cechy produktu
Drożdże aktywne, dostępne w postaci suszonej, co czyni je niezwykle łatwymi w użyciu. Opakowanie 7 g wystarcza na fermentację od 10 do 35 litrów wina, w zależności od preferencji i rodzaju owoców. Temperatura fermentacji wynosi od 15 do 30°C, co zapewnia optymalne warunki dla rozwoju drożdży. Maksymalna zawartość alkoholu, jaką można uzyskać przy użyciu tych drożdży, wynosi do 13%. Aby osiągnąć pełnię możliwości Enovini WS, zaleca się dodanie odpowiednich pożywek, takich jak pożywka z witaminą B1 oraz Kombi Vita.
Sposób użycia
Zawartość saszetki należy rozpuścić w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do 30°C wody. Po wymieszaniu, pozostawić roztwór na 20 minut w temperaturze pokojowej. Następnie można wlać roztwór do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina, gotowego do fermentacji.
SKU | 102006 |
---|---|
Wykorzystanie | Winiarskie |
Nr katalogowy | 400310 |
Waga | 7 g |
Producent | Browin |
EAN | 5904816015355 |