Ładuję...
Brand: Vilmorin
SKU Produktu: 99654
Kod producenta: 558

Jarmuż różowy na kiełki 10g Vilmorin

Vilmorin

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 260 sztuk

Wypłukane nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą.
Opis: Wypłukane nasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać i zlewać wodę, co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Przeznaczenie: Idealne jako dodatek do dań głównych, sałatek i kanapek. Kiełki jarmużu mają ostry smak, dzięki któremu nadają wyrazistości potrawom, do których są dodawane. Zawierają dużo witaminy C, A oraz pierwiastków, takich jak sód, potas oraz żelazo.
Specyfikacje
SKU99654
GatunekJarmuż
Termin wysiewuStyczeń, Luty, Marzec, Kwiecień, Maj, Czerwiec, Lipiec, Sierpień, Wrzesień, Październik, Listopad, Grudzień
Termin zbioruStyczeń, Luty, Marzec, Kwiecień, Maj, Czerwiec, Lipiec, Sierpień, Wrzesień, Październik, Listopad, Grudzień
Typ nasionTradycyjne
Miejsce wysiewuWprost do gruntu
Miejsce uprawyPojemniki
Stanowisko Półcień
PrzeznaczenieDo bezpośredniego spożycia, Kulinarne, Do sałatek
Wymaga palikowaniaNie
Waga opakowania6 - 10g
ProducentVilmorin
Opakowanie10g
Nr katalogowy558
EAN5907617305113

Spełniając dyrektywę UE 2023/988 GPSR, wskazujemy podmiot odpowiedzialny dostępny pod linkiem: Dyrektywa UE GPSR

Napisz do nas
Jarmuż różowy na kiełki 10g Vilmorin
Cena widoczna po zalogowaniu