Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Jelita naturalne baranie 18-20mm 15m Browin
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 10 sztuk
Jelita naturalne baranie od Browin do wyrobu kiełbas, frankfurterek, kabanosów.
Jelita naturalne baranie
Naturalne jelita baranie do wyrobu różnego cienkich kiełbasek typu kabanosy czy frankfurterki. Jelita zostały zapakowane hermetycznie w obecności soli jako środka konserwującego.
Najważniejsze cechy produktu
- Naturalna i zdrowa alternatywa - przygotowując własne kiełbasy uniknąć możesz niezdrowych dodatków i konserwantów, powszechnie stosowanych w gotowych produktach mięsnych
- Do wyrobu kabanosów i frankfurterek bez dodatku konserwantów
- Uniwersalne - wykorzystasz je zarówno do cienkich kiełbasek parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających - jelita nadają się do każdego rodzaju obróbki kiełbasek
- Zawartość opakowania 15 m - wystarcza na ok. 3 kg farszu mięsnego
- Możesz zamrozić niewykorzystaną partie produktu
Opakowanie zawiera 15 m jelit. Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 4,6 m jelita w zależności od jego różnicy w kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy (wpływ na zużycie jelita ma np. grubość kawałków mięsnych, konsystencja farszu).
Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 3 h w wodzie o temperaturze ok. 30°C.
Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Najbardziej zalecane jest przechowywanie w lodówce, które przedłuża ich przydatność do spożycia.
Po otwarciu - zalecana temperatura przechowywania 0 - 14°C. Niewykorzystane jelito możesz bez problemu zamrozić i wykorzystać przy kolejnych wyrobach.
SKU | 89517 |
---|---|
Długość | 14,8 m |
Szerokość | 1,2 cm |
Wysokość | 22 cm |
Nr katalogowy | 310602 |
Waga | 34,5 g |
Producent | Browin |
EAN | 5904816919752 |