Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Kinactive Fruit Sumi-Agro
Stymulator rozwoju roślin
Skład: Wolne L-aminokwasy 4%, Fosfor (P2O5) 12%, Potas (K2O) 16%, Bor (B) 0,5%, Molibden (Mo) 0,05%, Miedź (Cu) 0,002%, Żelazo (Fe) 0,02%, Mangan (Mn) 0,01%, Cynk (Zn) 0,002%
Stosowanie: Jabłonie, Porzeczka, Malina, jeżyna, borówka, truskawka, winorośl, pomidor, ogórek, papryka, oberżyna
Kinactive Fruit Sumi-Agro
Jest produktem zawierającym aminokwasy uzyskane w procesie hydrolizy enzymatycznej białek wyłącznie pochodzenia roślinnego oraz makro i mikroelementy.
Kinactiv Fruit jest szczególnie zalecany w uprawach jabłoni, roślin jagodowych oraz niektórych warzyw, których wysokość i jakość plonu części jadalnych uzależnione są od jakości owoców.
Produkt jest przeznaczony do stosowania przy użyciu samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy polowych, samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy sadowniczych oraz opryskiwaczy ręcznych.
Głównym składnikiem Kinactiv Fruit są wolne L-aminokwasy pochodzenia roślinnego oraz najważniejsze makro i mikroelementy. Biostymulator pozytywnie wpływa na proces fotosyntezy oraz owocowanie drzew i krzewów owocowych. Poprawia parametry jakościowe owoców przede wszystkim ich wielkość i wybarwienie. Zmniejsza udział drobnych owoców w plonie. Korzystnie wpływa na jędrność oraz właściwości przechowalnicze. Pierwszy zabieg Kinactiv Frut w przypadku drzew owocowych należy wykonać w okresie wzrostu zawiązków owoców, a ostatni na początku wybarwiania owoców. Natomiast jeśli chodzi o rośliny jagodowe pierwszy zabieg jest wskazany w fazie rozwoju owoców, a ostatni w okresie dojrzewania owoców w fazie początku ich wybarwiania.
Kinactiv Fruit doskonale sprawdzi się w przypadku uprawy warzyw – pomidora, papryki, ogórka czy oberżyny. Zastosowany w fazie rozwoju owoców oraz tuż przed ich dojrzewaniem nie tylko pozytywnie wpływa na zwiększenie ich wielkości, ale także na poprawę wybarwienia. Ponadto wydłuża ich zdolność do pozostawania w obrocie handlowym i konsumpcji.
Wybierz Kinactiv Fruit i ciesz się jakością i wysokim plonem!
Korzyści ze stosowania biostymulatora Kinactiv Fruit:
- Wpływa korzystnie na proces fotosyntezy i owocowanie krzewów,
- Poprawia wybarwienie owoców, zwiększa ich jędrność i zawartość cukrów,
- Zwiększa wartość komercyjną i przechowalniczą owoców,
Sporządzanie cieczy użytkowej:
Przed przystąpieniem do sporządzania cieczy użytkowej dokładnie ustalić potrzebną jej ilość. Zawartością opakowania dokładnie wstrząsnąć. Odmierzoną ilość preparatu wlać do zbiornika opryskiwacza napełnionego do połowy wodą z włączonym mieszadłem. Uzupełnić wodą do potrzebnej objętości. Podczas sporządzania cieczy użytkowej złożonej z kilku komponentów, należy przestrzegać zapisów oraz zaleceń dotyczących mieszania, zawartych w etykietach tych produktów. Opróżnione opakowania przepłukać trzykrotnie wodą, a popłuczyny wlać do zbiornika opryskiwacza. Po pracy aparaturę dokładnie wymyć.
SKU | ke-ft-s-a |
---|---|
Producent | Sumi Agro |
Typ | B , Cu , Fe , K , Mn , Mo, P , Zn |
Jabłonie:
Zalecana dawka 3L/ha
Termin stosowania: 2 zabiegi wykonać w okresie wzrostu zawiązków owoców. Ostatni zabieg wykonać w okresie początku wybarwiania owoców.
Zalecana ilość wody: 200–1000 l/ha
Liczba zabiegów: 3
Porzeczka, Malina, jeżyna, borówka, truskawka, winorośl:
Zalecana dawka: 3L/ha
Termin stosowania: W okresie rozwoju owoców. Ostatni zabieg wykonać w okresie dojrzewania owoców w fazie początku ich wybarwiania.
Zalecana ilość wody: 200–1000 l/ha
Liczba zabiegów 3
Pomidor, ogórek, papryka, oberżyna:
Zalecana dawka 2-3L/ha
Termin stosowania: W okresie rozwoju owoców. Ostatni zabieg wykonać przed dojrzewaniem owoców i uzyskaniem przez nie właściwej barwy i wielkości.
Zalecana ilość wody: 200–1000 l/ha
Liczba zabiegów: 3