Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
KristaLeaf Foto Yara
Skład: Azot (N) - 14,2%, fosfor (P2O5) – 1,5%, Potas (K2O) – 7%, Magnez (MgO) – 14%, Siarka (SO3) – 27%, Żelazo (Fe) – 1,5%, Molibden (Mo) - 0,13%
Stosowanie: pomidor, ogórek, papryka, truskawka, malina, wiśnia, czereśnia, śliwa, susza, zalanie
KristaLeaf Foto Yara
Nowy, dolistny nawóz dla roślin sadowniczych oraz warzywniczych z odpowiednio dobraną kompozycją, poprawiającą aktywność aparatu fotosyntetycznego (fotosyntezy) oraz ułatwiającą regenerację roślin po okresach niesprzyjających wegetacji (podtopienia, uszkodzenia herbicydowe, itd.).
Przeznaczony jest również do stosowania na stanowiska, gdzie występować mogą problemy z pobieraniem żelaza i magnezu (o wysokim pH), gdzie można spotkać objawy chloroz.
Nawóz wpływa także na utrzymanie sprawności liści po zbiorach (uprawy sadownicze) i sprzyja dobremu przygotowaniu się roślin do zimy.
– regeneruje rośliny po okresach niesprzyjających wegetacji (intensywnych opadach, podtopieniach, uszkodzeniach herbicydowych);
– zmniejsza skutki wysokiego pH podłoża (chlorozy);
– zwiększa i podtrzymuje sprawność liści w okresach intensywnej produkcji asymilatów, co sprzyja wysokim plonom i dobrej kondycji roślin.
SKU | kris-fot-yar |
---|---|
Producent | Yara |
Opakowanie | worek |
Postać preparatu | Granulat |
Typ | NPK + mikroelementy |
Stosowanie:
Po okresach utrudnionego pobierania składników pokarmowych niesprzyjających wegetacji:
Termin stosowania: 3 razy co 5-7 dni
Zalecana dawka: 3 kg/ha
Zalecana ilośc wody: 500 do 1000 l wody
W przypadku występowania chloroz magnezowych i żelazowych w uprawach sadowniczych i uprawach warzyw w polu:
Termin stosowania: Od początku wegetacji, regularnie co 10-14 dni przez cały okres wegetacji
Zalecana dawka: 3 kg/ha
Zalecana ilośc wody: 500 do 1000 l wody
Wiśnia, czereśnia, śliwa, malina letnia, truskawka, borówka, porzeczka, jagoda kamczacka:
Termin stosowania: Po zbiorach, w celu podtrzymania sprawności liści i dobrego przygotowania do zimy
Zalecana dawka: 3 kg/ha
Zalecana ilośc wody: 500 do 1000 l wody
Warzywa polowe:
Termin stosowania: Stosować w okresie intensywnego wzrostu liści w celu dostarczenia składników niezbędnych do zwiększenia produktywności fotosyntetycznej
Zalecana dawka: 3 kg/ha
Zalecana ilośc wody: 500 do 1000 l wody
W uprawach pod osłonami (pomidor, ogórek, papryka, truskawka, malina):
Termin stosowania: Stosować w sytuacji utrudnionego pobierania magnezu czy żelaza objawiających się chlorozami. Co najmniej 3 razy w odstępach 5-7 dni
Zalecana dawka: 0,3%
Zalecana ilośc wody: 3 kg/ 1000 l wody