Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.

Kwasomix - regulator kwasowości moszczu i wina 15g Browin
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 20 sztuk
Kwasomix - regulator kwasowości moszczu i wina 15g Browin to uniwersalny środek do podwyższania kasowości moszczów owocowych.
Kwasomix - regulator kwasowości moszczu i wina 15g Browin
Kwasomix to regulator kwasowości, który rozwiązuje problem zbyt niskiej kwasowości owoców w domowym winiarstwie, zwłaszcza gdy moszcz jest rozcieńczany wodą. Produkt stanowi mieszankę kwasów winowego, jabłkowego i cytrynowego, które występują naturalnie w owocach. Dzięki temu można go stosować do różnych moszczów, takich jak głóg, dzika róża, aronia, truskawki, gruszki, zboża i miody, zapewniając idealną kwasowość wina.
Dzięki Kwasomixowi każdy domowy winiarz może uzyskać doskonałą kwasowość swoich trunków. Produkt jest dostępny w opakowaniu o gramaturze 15 g, co wystarcza na 10-30 litrów nastawu. Jego zastosowanie stabilizuje barwę i wzbogaca bukiet wina.
Kwasomix - regulator kwasowości moszczu i wina 15g Browin - najważniejsze cechy:
|
Składniki: kwas cytrynowy, kwas winowy, kwas jabłkowy
| SKU | 108483 |
|---|---|
| Forma | W proszku |
| Przeznaczenie | Do win, Inne |
| Waga opakowania | do 20 g |
| Producent | Browin |
| EAN | 5904816912364 |


