Brand: Browin
SKU Produktu: 68500
Kod producenta: 310001

Mieszanka ziół do peklowania Sekret Dziadka Feliksa 38g Browin

Browin

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 5 sztuk

Mieszanka ziół do peklowania Sekret Dziadka Feliksa od Browin to doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem.

Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Sekret Dziadka Feliksa do Peklowania

Sekret Dziadka Feliksa do peklowania to mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych ziół i przypraw bez soli, substancji konserwujących oraz glutaminianu sodu.

W skład mieszanki wchodzą: owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek

Jedno opakowanie 35 g wystarcza na peklowanie, aż 10 kg mięsa! Uniwersalność produktu sprawia, że mieszanki możesz użyć zarówno przygotowując ulubione dania z wieprzowiny, jak i dziczyzny, baraniny czy cielęciny. Po peklowaniu mięsa z wykorzystaniem tej mieszanki nabierze ono szczególnych walorów smakowych i zapachowych - świetnie smakując zarówno po uwędzeniu, upieczeniu, jak i sparzeniu. Zachwyć bliskich mięsnymi daniami w niesamowitej odsłonie!

  • Uniwersalne - do dziczyzny, wieprzowiny, baraniny, cielęciny - gotuj jak lubisz! Mieszanka ziół i przypraw sprawdzi się do wszystkich Twoich ulubionych dań mięsnych!
  • Naturalne składniki - owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek - to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!
  • Niezapomniany smak - nasza mieszanka zagwarantuje Ci wyśmienity smak wszystkich peklowanych mięs. Kompozycja aromatycznych ziół fantastycznie podkreśli walory smakowe i zapachowe domowych wyrobów!
  • Bez chemicznych dodatków - nasza mieszanka ziół nie zawiera soli, substancji konserwujących, ani glutaminianu sodu. Wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję naturalnych, zdrowych i bezpiecznych składników!
  • Wydajne opakowanie - jedna saszetka o gramaturze 35 g wystarcza na peklowanie, aż 10 kg mięsa! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób użycia:

Składniki na 2,5 kg schabu: 

- 2,5 kg schabu, 

- 5 g saletry potasowej (ok. 1 łyżeczki), 

- 65-70 g soli niejodowanej (ok. 3-3,5 łyżki),

- 1 szklanka wody,

- 1/2 saszetki mieszanki ziół i przypraw do peklowania.

 

Przepis: 

Połowę saszetki mieszanki ziół i przypraw zalej szklanką wody i zagotuj. Schłodzony wywar z przypraw uzupełnij zimną wodą do uzyskania 1 L zalewy i rozpuść w niej sól oraz saletrę. Mięso pokrój na równe kawałki, np. ok. 0,5 kg i umieść w naczyniu do peklowania (np.: w beczce, kamionce). Wlej zalewę peklującą - mięso musi być w niej całkowicie zanurzone (jeśli solanka nie zakrywa mięsa, dodaj więcej wody i proporcjonalnie soli). Pekluj 10 dni. Nastrzykując kawałki mięsa zalewą, możesz skrócić czas peklowania do 7 dni. Osuszone mięso możesz uwędzić, upiec lub sparzyć.

Składniki: 

owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek. Nie zawiera soli, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.

 

Nie zawiera soli i glutaminianu sodu. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Najlepiej spożyć przed końcem daty ważności - data i nr partii na opakowaniu.

Wymiary opakowania:

długość 6,5 cm
szerokość ok. 3 cm
wysokość 17 cm.

Specyfikacje
SKU68500
Opakowanie38g
Nr katalogowy310001
ProducentBrowin
EAN5904816916928
Napisz do nas
Mieszanka ziół do peklowania Sekret Dziadka Feliksa 38g Browin
Cena widoczna po zalogowaniu