Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Nasiona na kiełki mieszanka francuska 20g Legutko
![Legutko](https://b2b.wialan.com.pl/media/brandsmanager/brands_image/upload/271/logo/logo-legutko.png)
Mieszanka francuska to zbiór różnych nasion, które po wykiełkowaniu nadadzą Twoim potrawom delikatny i wyjątkowy smak rodem z kuchni francuskiej.
![Dodaj produkt do listy życzeń](https://b2b.wialan.com.pl/static/version1738823983/frontend/Fwc/b2b/pl_PL/images/add-to-wishlist.png)
Nasiona na kiełki mieszanka francuska 20g Legutko
Mieszanka kiełków warzyw i ziół do uprawy w domu to zestaw nasion zawierający aromatyczne i zdrowe rośliny, które często są używane w kuchni francuskiej. W skład tej mieszanki wchodzą nasiona rzodkiewki, szczypiorku, kopru, kozieradki, lucerny i koniczyny. Te różnorodne kiełki stanowią cenny dodatek do wielu potraw i mają uniwersalne zastosowanie w kuchni. Możesz je wyhodować w domu i cieszyć się świeżym smakiem i aromatem tych roślin każdego dnia.
Jakie właściwości posiadają Nasiona na kiełki mieszanka francuska ?
- Nazwa łacińska: Raphanus sativus (rzodkiewka), Allium schoenoprasum (szczypiorek), Anethum graveolens (koper), Trigonella foenum-graecum (kozieradka), Medicago (lucerna), Trifolium (koniczyna)
- Forma życiowa: To kiełki różnych roślin wieloletnich w pierwszym etapie wzrostu, gotowe do zbioru, gdy osiągną długość 2,5-4 cm. Mają charakterystyczny wygląd skręconych, białawych lub jasnozielonych łodyżek z drobnymi listkami.
Termin zbioru: Kiełki nadają się do spożycia w ciągu 4-5 dni od rozpoczęcia ich uprawy.
- Stanowisko: Aby hodować te kiełki, potrzebne jest odpowiednie miejsce, przede wszystkim przewiewne, ciepłe i dobrze oświetlone, ale bez bezpośredniego nasłonecznienia. Nasiona można rozkładać w kiełkowniku lub w małym słoiku na parapecie od strony południowej lub wschodniej.
Zastosowanie: Kiełki różnych roślin wieloletnich są bogate w mikro- i makroelementy, takie jak wapń, żelazo i magnez, oraz pełen zestaw witamin. Każda z tych roślin ma swoje korzyści zdrowotne. Na przykład, koper może pobudzać apetyt i regulować trawienie, a kozieradka może pomagać obniżyć poziom cukru we krwi i wspomagać leczenie nadciśnienia. Koniczyna i lucerna są bogate w białko i cukry. Ze względu na różnice w smaku kiełków poszczególnych gatunków, ta mieszanka jest wyjątkowo zróżnicowana i ma wysoką wartość konsumpcyjną. Można je jeść na surowo, dodawać do sałatek, kanapek, ziemniaków lub potraw z makaronem. Doskonale pasują także do potraw mięsnych.
SKU | 62768 |
---|---|
EAN | 5903837492251 |
Producent | Legutko |
Nazwa łacińska | Raphanus sativus (rzodkiewka), Allium schoenoprasum (szczypiorek), Anethum graveolens (koper), Trigonella foenum-graecum (kozieradka), Medicago (lucerna), Trifolium (koniczyna) |
Opakowanie | 20g |
Zbiór | gdy osiągną długość 2,5-4 cm, do spożycia w 4-5 dni od terminu rozpoczęcia ich uprawy |
Stanowisko | Półcień |
Zastosowanie | do spożycia na surowo, w sałatkach i na kanapkach |