Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Orondis Evo Syngenta

Środek grzybobójczy
Substancja aktywna: azoksystrobina 250g/l, oksatiapiprolin 12g/l
Sposób działania: Fungicyd w postaci koncentratu stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą (SC) o działaniu wgłębnym i układowym.
Stosowanie: Środek stosowany w uprawie pomidora do ochrony przed zarazą ziemniaka oraz mączniakiem prawdziwym. Stosowany również w uprawie sałaty ogórka, melona.
Produkt występuje w opakowaniu 1L oraz 5L


Kupujący składając zamówienie oświadcza, że zapoznał się z zapisami, jest pełnoletni i posiada stosowne kwalifikacje oraz przyjmuje do wiadomości, iż ostatecznym tekstem na którym należy się opierać jest etykieta załączona na nabywanym opakowaniu.
Orondis Evo Syngenta - środek grzybobójczy
Fungicyd, koncentrat w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą (SC), o działaniu wgłębnym i układowym, do stosowania zapobiegawczego w zwalczaniu chorób powodowanych przez grzyby lub organizmy grzybopodobne. Orondis Evo przeznaczony do stosowania przy użyciu samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy polowych oraz opryskiwaczy ręcznych (w tym plecakowych).
Sporządzanie cieczy użytkowej:
Ciecz użytkową przygotować bezpośrednio przed zastosowaniem. Przed przystąpieniem do sporządzania cieczy użytkowej dokładnie ustalić potrzebną jej objętość wraz z ilością środka. Napełniając opryskiwacz postępować zgodnie z instrukcją producenta opryskiwacza. W przypadku braku instrukcji – odmierzoną ilość środka dodać do zbiornika opryskiwacza napełnionego częściowo wodą (z włączonym mieszadłem). Opróżnione opakowania przepłukać trzykrotnie wodą, a popłuczyny wlać do zbiornika opryskiwacza z cieczą użytkową, uzupełnić wodą do potrzebnej ilości i dokładnie wymieszać. Po wlaniu środka do zbiornika opryskiwacza niewyposażonego w mieszadło hydrauliczne, ciecz mechanicznie wymieszać. W przypadku przerw w opryskiwaniu, przed ponownym przystąpieniem do pracy ciecz użytkową w zbiorniku opryskiwacza dokładnie wymieszać.
Dlaczego warto wybrać Orondis Evo Syngenta ?
-
dwie substancje aktywne,
-
działaanie wgłębne i układowe,
-
stosowanie w pomidorze, sałacie,
-
ogórku, długi okres stosowania środka w uprawach.
Jak stosować Orondis Evo ?
Pomidor uprawa w polu: 1l/ha, 200-1200 l/ha
Pomidor uprawa pod osłonami: 1l/ha, 200-1050l/ha
Sałata uprawa w polu: 1l/ha, 300-600l/ha
Ogórek, melon: 1l/ha, 200-100l/ha
SKU | oro-ev-s |
---|---|
Producent | Syngenta |
Substancja aktywna | Azoksystrobina, Oksatiapiprolina |
Uprawa | Arbuz (Kawon), Arbuz pod osłonami, Bakłażan (Oberżyna), Bakłażan (Oberżyna) pod osłonami, Bazylia pospolita, Bazylia pospolita uprawa szklarniowa, Burak liściowy, Cukinia pod osłonami, Dynia pod osłonami, Kabaczek pod osłonami, Melon pod osłonami, Ogórek pod osłonami, Papryka pod osłonami, Patison pod osłonami, Pomidor pod osłonami, Rośliny warzywne, Rzeżucha, Cebula, Chmiel, Cukinia, Dynia, Endywia, Kabaczek, Melon, Ogórek, Papryka, Patison, Pomidor, Por, Rośliny ozdobne, Roszponka, Rukola, Sałata, Szpinak |
Sposób działania | Doliścienne |
Rodzaj środka | Fungicyd |
Formulacja | SC - płynne koncentraty zawiesinowe |
Pomidor (uprawa w polu):
- zaraza ziemniaka
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy, gdy widoczny jest pierwszy kwiatostan (pierwszy pąk
podniesiony) do fazy pełnej dojrzałości (owoce mają typową barwę) (BBCH 51-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów choroby, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1200 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 2 (z uwzględnieniem zastosowań wymienionych w dalszej części etykiety).
Pomidor (uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- zaraza ziemniaka, mączniak prawdziwy pomidora
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha (0,5 l/ha na 10 tys. m2 ściany liści (ściany owoconośnej) – LWA).
Termin stosowania: środek stosować od fazy, gdy pierwszy liść właściwy na pędzie głównym jest całkowicie rozwinięty do fazy pełnej dojrzałości (owoce mają typową barwę) (BBCH 11-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem uprawy.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów choroby, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1050 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu uprawy): 2 (z uwzględnieniem zastosowań wymienionych w dalszej części etykiety).
Sałata (uprawa w polu):
- mączniak rzekomy sałaty
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy widocznego 1. liścia właściwego do fazy, gdy główka osiąga typową wielkość i kształt (BBCH 11-49); nie później, niż do 14 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów choroby, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 300-600 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 2.
Ogórek, melon (uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- czarna zgnilizna zawiązków i pędów roślin dyniowatych
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha (0,5 l/ha na 10 tys. m2 ściany liści (ściany owoconośnej) – LWA).
Termin stosowania: środek stosować od fazy, gdy pierwszy liść właściwy na pędzie głównym jest całkowicie rozwinięty do fazy pełnej dojrzałości (wszystkie owoce mają typową barwę) (BBCH 11-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200–1000 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu uprawy): 2 (z uwzględnieniem zastosowań wymienionych w dalszej części etykiety).
STOSOWANIE ŚRODKA OCHRONY ROŚLIN W UPRAWACH I ZASTOSOWANIACH MAŁOOBSZAROWYCH
Odpowiedzialność za skuteczność działania i fitotoksyczność środka ochrony roślin stosowanego w uprawach małoobszarowych ponosi wyłącznie jego użytkownik
Chmiel:
- mączniak rzekomy chmielu
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy rozwoju pędów bocznych do fazy, gdy szyszki są dojrzałe do zbioru (BBCH 21-89); nie później, niż do 28 dni przed ich zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów choroby, następny w miarę potrzeby po 12–16 dniach, zależnie od presji chorób.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 12 dni.
Zalecana ilość wody: 700-3300 l/ha.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 2.
Pomidor (uprawa w polu):
- alternarioza pomidora, mączniak prawdziwy pomidora
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy, gdy widoczny jest pierwszy kwiatostan (pierwszy pąk podniesiony) do fazy pełnej dojrzałości (owoce mają typową barwę) (BBCH 51-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem uprawy. Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1200 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 2 (z uwzględnieniem zastosowań wymienionych we wcześniejszej części etykiety).
Pomidor (uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- alternarioza pomidora
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha (0,5 l/ha na 10 tys. m2 ściany liści (ściany owoconośnej) – LWA).
Termin stosowania: środek stosować od fazy, gdy pierwszy liść właściwy na pędzie głównym jest całkowicie rozwinięty do fazy pełnej dojrzałości (owoce mają typową barwę) (BBCH 11-89); nie później,
niż do 3 dni przed zbiorem uprawy.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów choroby, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1500 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu uprawy): 2 (z uwzględnieniem zastosowań wymienionych we wcześniejszej części etykiety).
Papryka, bakłażan (uprawa w polu):
- fytoftoroza papryki, mączniak prawdziwy, alternarioza papryki
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy gdy, widoczny jest pierwszy pąk kwiatowy do fazy pełnej dojrzałości (owoce mają typową barwę) (BBCH 51-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1200 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 2.
Papryka, bakłażan (uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- fytoftoroza papryki, mączniak prawdziwy, alternarioza papryki
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha (0,5 l/ha na 10 tys. m2 ściany liści (ściany owoconośnej) – LWA).
Termin stosowania: środek stosować od fazy gdy, pierwszy liść właściwy na pędzie głównym jest całkowicie rozwinięty do fazy pełnej dojrzałości (owoce mają typową barwę) (BBCH 11-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1500 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu uprawy): 2.
Ogórek, melon, cukinia, dynia, kabaczek, patison, arbuz (uprawa w polu):
- mączniak rzekomy dyniowatych, parch dyniowatych, czarna zgnilizna zawiązków i pędów roślin dyniowatych, alternarioza dyniowatych
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy, gdy na pędzie głównym widoczny jest zawiązek pierwszego pąka kwiatowego do fazy pełnej dojrzałości (wszystkie owoce mają typową barwę) (BBCH 51-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1000 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 2.
Ogórek, melon (uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- mączniak rzekomy dyniowatych, parch dyniowatych, alternarioza dyniowatych
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha (0,5 l/ha na 10 tys. m2 ściany liści (ściany owoconośnej) – LWA).
Termin stosowania: środek stosować od fazy, gdy pierwszy liść właściwy na pędzie głównym jest całkowicie rozwinięty do fazy pełnej dojrzałości (wszystkie owoce mają typową barwę) (BBCH 11-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1000 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu uprawy): 2 (z uwzględnieniem zastosowań
wymienionych we wcześniejszej części etykiety).
Cukinia, dynia, kabaczek, patison, arbuz (uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- mączniak rzekomy dyniowatych, parch dyniowatych, czarna zgnilizna zawiązków i pędów roślin dyniowatych, alternarioza dyniowatych
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha (0,5 l/ha na 10 tys. m2 ściany liści (ściany owoconośnej) – LWA).
Termin stosowania: środek stosować od fazy, gdy pierwszy liść właściwy na pędzie głównym jest całkowicie rozwinięty do fazy pełnej dojrzałości (wszystkie owoce mają typową barwę) (BBCH 11-89); nie później, niż do 3 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny
w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1000 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu uprawy): 2.
Por, cebula (w uprawie wyłącznie na szczypior) (uprawa w polu):
- rdza pora, fytoftoroza pora, alternarioza, mączniak rzekomy cebuli
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy widocznego 1. liścia (>3 cm) do fazy, gdy wzrost jest zakończony (długość i średnica łodygi typowa dla odmiany) (BBCH 11-49); nie później, niż do 7 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny
w miarę potrzeby po 12–14 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 12 dni.
Zalecana ilość wody: 200-800 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie: 2.
Sałata, endywia, szpinak, burak liściowy (boćwina), bazylia, portulaka warzywna, roszponka warzywna, rukola (rokietta siewna), rzeżucha ogrodowa (pieprzyca siewna) (uprawa w polu, uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- mączniaki rzekome, szara pleśń, rizoktonioza, zgnilizna twardzikowa, mączniaki prawdziwe
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy widocznego 1. liścia właściwego do fazy, gdy główki lub inne
wegetatywne części przeznaczone do zbioru osiągają typową wielkość i kształt (BBCH 11-49); nie później,
niż do 14 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny
w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-800 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu uprawy): 2.
Rośliny warzywne uprawiane na młode liście (uprawa w polu, uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- mączniaki rzekome, szara pleśń, rizoktonioza, zgnilizna twardzikowa, mączniaki prawdziwe
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować od fazy widocznego 1. liścia właściwego do fazy 9. liścia właściwego (BBCH 11-19), nie później, niż do 14 dni przed zbiorem.
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny
w miarę potrzeby po 7–10 dniach, zależnie od presji chorobotwórczej.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-800 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu uprawy): 2.
Rośliny ozdobne (do wysokości 150 cm – uprawa w polu, uprawa w szklarni i uprawa pod osłonami):
- mączniaki rzekome, fytoftorozy, alternariozy, mączniaki prawdziwe
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować wiosną od momentu ruszenia wegetacji (fazy rozwoju pierwszych
liści) na roślinie do fazy pełnej dojrzałości owoców/nasion (BBCH 11- 89).
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny
w miarę potrzeby po co najmniej 7 dniach.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 7 dni.
Zalecana ilość wody: 200-1000 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym (cyklu rozwojowym): 2.
Rośliny ozdobne (powyżej wysokości 150 cm – uprawa w polu), zalesienia, plantacje nasienne drzew leśnych, odnowienia:
- mączniaki rzekome, fytoftorozy, alternariozy, mączniaki prawdziwe
Maksymalna /zalecana dawka dla jednorazowego zastosowania: 1,0 l/ha.
Termin stosowania: środek stosować wiosną, od początku fazy rozwoju bocznych rozgałęzień lub pędów
(ewentualnie od początku fazy wydłużania się pędów) do fazy pełnej dojrzałości owoców/nasion (BBCH
21(31)-89).
Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed pojawieniem się pierwszych objawów chorób, następny w miarę potrzeby po 12–16 dniach.
Liczba zabiegów: 2.
Odstęp między zabiegami: co najmniej 12 dni.
Zalecana ilość wody: 700-1200 l/ha.
Ilość wody dostosować do wielkości roślin i ich zagęszczenia.
Zalecane opryskiwanie: drobnokropliste.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie wegetacyjnym: 2.
„Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Należy zwrócić uwagę na szczegółowe wskazania dotyczące ryzyka. Należy stosować się do zasad bezpieczeństwa zawartych w etykiecie”
"W przypadku Produktów będących środkami ochrony roślin w rozumieniu ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. (Dz.U. 2013 poz. 455 ze zm. t.j. Dz.U. 2024 r. poz.630) oraz rozporządzenia nr 1107/2009 (Dz.U. 2011 nr 284 poz. 1673 ze zm.), złożyć Zamówienie oraz być stroną Umowy Sprzedaży mogą jedynie Klienci będący osobami fizycznymi posiadającymi pełną zdolność do czynności prawnych oraz posiadającymi kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin określone w art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. (Dz.U. 2013 poz. 455 ze zm. t.j. Dz.U. 2024 r. poz.630)."
Wszystkie informacje związane z rodzajami zagrożenia podczas stosowania i kontaktu z produktem znajdziesz w karcie charakterystyki pkt. 2.2, w zakładce "załączniki" dostępnej powyżej.