Brand: Browin
SKU Produktu: 68498
Kod producenta: 310301

Osłonka białkowa wędliniarska fi 55mm 4m Browin

Browin

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 10 sztuk

Osłonka białkowa od Browin służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich.

Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Osłonka białkowa wędliniarska fi 55mm

Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego - pozyskana z dwoiny bydlęcej. Idealna do kiełbas, posiadająca atest PZH i pozwalająca na proste i szybkie przygotowanie domowych wędlin.

Najważniejsze cechy produktu

  • Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
  • Do różnego rodzaju kiełbas — osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.​
  • Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 30 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.
  • Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.
  • Dane szczegółowe — osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 90°C. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, długości ok. 4 m i średnicy 55 mm.

 Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością posiada wytrzymałość termiczną do 90°C i umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C. Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, o długości ok. 4 m i średnicy 55 mm.

 

Uwaga!

Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 30 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.

Przed spożyciem wędliny osłonkę należy usunąć. Nie nadaje się ona do spożycia.

Osłonka białkowa jest pochodzenia odzwierzęcego, posiada atest PZH.

Wytrzymałość termiczna: 100°C

Opakowanie jednostkowe zawiera 4 mb ± 5%

Średnica: 55 mm

Wyprodukowane w UE.

Specyfikacje
SKU68498
Nr katalogowy310301
Waga50 g
ProducentBrowin
EAN5904816916997
Napisz do nas
Osłonka białkowa wędliniarska fi 55mm 4m Browin
Cena widoczna po zalogowaniu