Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Osłonka białkowa wędliniarska fi 55mm 4m Browin
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 10 sztuk
Osłonka białkowa od Browin służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich.
Osłonka białkowa wędliniarska fi 55mm
Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego - pozyskana z dwoiny bydlęcej. Idealna do kiełbas, posiadająca atest PZH i pozwalająca na proste i szybkie przygotowanie domowych wędlin.
Najważniejsze cechy produktu
- Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
- Do różnego rodzaju kiełbas — osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.
- Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 30 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.
- Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.
- Dane szczegółowe — osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 90°C. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, długości ok. 4 m i średnicy 55 mm.
Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością posiada wytrzymałość termiczną do 90°C i umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C. Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, o długości ok. 4 m i średnicy 55 mm.
Uwaga!
Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 30 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.
Przed spożyciem wędliny osłonkę należy usunąć. Nie nadaje się ona do spożycia.
Osłonka białkowa jest pochodzenia odzwierzęcego, posiada atest PZH.
Wytrzymałość termiczna: 100°C
Opakowanie jednostkowe zawiera 4 mb ± 5%
Średnica: 55 mm
Wyprodukowane w UE.
SKU | 68498 |
---|---|
Nr katalogowy | 310301 |
Waga | 50 g |
Producent | Browin |
EAN | 5904816916997 |