Brand: Browin
SKU Produktu: 52005
Kod producenta: 411201

Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50 ml Browin

Browin

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 6 sztuk

Podpuszczka od Browin do produkcji serów.

Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Podpuszczka mikrobiologiczna

Podpuszczka do produkcji serów w płynie to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.

5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

Produkt wegetariański.

Sposób użycia:

1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka.

2. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).

3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.

Uwagi dodatkowe:

 

1.Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.

2.Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.

3. Aktywność 10 000 MCU/ml

 

Podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana w diecie wegańskiej.

Aby podpuszczka zachowała swoje enzymatyczne właściwości, musi być przechowywana w temperaturze 4-6°C.

Wymiary opakowania:

  • ∅ 4 cm
  • wysokość 8,9 cm
  • objętość netto 50 ml.
Specyfikacje
SKU52005
Opakowanie50 ml
Nr katalogowy411201
ProducentBrowin
EAN5908277707293
Napisz do nas
Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50 ml Browin
Cena widoczna po zalogowaniu