Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.

Rzodkiewka French Breakfast BIO 5g Legutko
Rzodkiewka French Breakfast BIO - Łatwa w pielęgnacji, niewymagająca i pełna witamin
Rzodkiewka French Breakfast BIO 5g Legutko
Rzodkiewka French Breakfast 3 to wydajna i szybko rosnąca odmiana przeznaczona do uprawy na otwartym polu. Jej średniej długości korzenie, które łączą czerwony i biały kolor, są apetyczne i delikatnie pikantne, idealne do wzbogacenia smaku sałatek i kanapek. Rzodkiewka BIO jest prosta w pielęgnacji, nie wymaga wiele uwagi, a jednocześnie dostarcza cennych witamin. Wybierając nasiona tej odmiany, masz pewność, że pochodzą one z certyfikowanych, ekologicznych plantacji nasiennych, które nie korzystają z chemicznych środków ochrony. Nasiona są wolne od GMO i charakteryzują się najwyższą jakością. Dodatkowo, opakowanie zostało wykonane z materiałów pochodzących z odpowiedzialnie zarządzanych lasów, certyfikowanych według standardów PEFC, co przyczynia się do ochrony środowiska naturalnego.
Jakie właściwości posiada Rzodkiewka French Breakfast BIO?
- Nazwa łacińska: Raphanus sativus
- Forma życiowa: Gatunek, który wytwarza owoce i przeprowadza cały cykl życiowy w ciągu jednego roku.
- Zgrubienia: Rzodkiewka French Breakfast 3 tworzy atrakcyjne, średniej długości korzenie w kształcie paluszków. Ich miąższ jest delikatny i chrupiący, niezbyt pikantny. Korzenie mają apetyczny, intensywnie czerwony kolor z białą plamą na końcu.
Termin siewu: Optymalny okres na siew to wiosna i lato.
Termin plonowania i zbioru: Rzodkiewki można zbierać od kwietnia do października.
Rozstawa: Należy zachować odstępy między rzędami rzodkiewek wynoszące 10 x 20 cm.
- Mrozoodporność: Rzodkiewki nie są odporne na mróz.
- Stanowisko: Najlepiej uprawiać rzodkiewki na słonecznym stanowisku, w żyznej, dobrze przepuszczalnej glebie, o umiarkowanym poziomie wilgotności.
Zastosowanie: Chrupiące, smaczne i jednorodne rzodkiewki zawierają obfitość witamin z grupy B, witaminę C, siarkę, magnez, potas, żelazo i inne mikroelementy, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Odmianę French Breakfast 3 można uprawiać przez większość sezonu, aby cieszyć się jej wartością odżywczą niemal bez ograniczeń.
| SKU | 111403 |
|---|---|
| Gatunek | Rzodkiewka i rzodkiew |
| Odmiana | Wczesna |
| Termin wysiewu | Marzec, Kwiecień, Maj, Sierpień |
| Termin zbioru | Kwiecień, Maj, Czerwiec, Wrzesień, Październik |
| Miejsce wysiewu | Wprost do gruntu |
| Miejsce uprawy | Grunt, Pod osłonami |
| Stanowisko | Słoneczne |
| Przeznaczenie | Do bezpośredniego spożycia, Kulinarne, Do sałatek |
| Wymaga palikowania | Nie |
| Kształt owocu | Podłużny |
| Kolor owocu | Czerwony |
| Waga opakowania | 2 - 5 g |
| Producent | Legutko |
| Opakowanie | 5g |
| Wysiew | wiosna i lato |
| Zbiór | kwiecień-październik |
| Rozstawa | 10 x 20 cm |
| Nazwa łacińska | Raphanus sativus |
| EAN | 5903837560172 |


