Brand: Agrecol
SKU Produktu: S-WG-A

Signum 33 WG środek na choroby grzybowe owoców i warzyw Agrecol

Agrecol
Cena widoczna po zalogowaniu
Elementy produktów grupowanych
Nazwa produktuCena produktu
Signum 33 WG środek na choroby grzybowe owoców i warzyw 2,5 g Agrecol
SKU: 31917

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 12 sztuk

Ilość na palecie wynosi: sztuk

Cena widoczna po zalogowaniu
Signum 33 WG środek na choroby grzybowe owoców i warzyw 5 g Agrecol
SKU: 31916

Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 12 sztuk

Ilość na palecie wynosi: sztuk

Cena widoczna po zalogowaniu

Środek grzybobójczy

Zwalcza najgroźniejsze choroby grzybowe owoców i warzyw.

Dodaj produkt do listy życzeńDodaj produkt do listy życzeń

Signum 33 WG Agrecol

 

Signum 33 WG jest środkiem grzybobójczym w formie granul do sporządzania zawiesiny wodnej o działaniu systemicznym do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnego w zwalczaniu chorób grzybowych. Zwalcza choroby takie jak antraknoza, brunatna zgnilizna, szara pleśń i wiele innych. Środek przeznaczony do stosowania w ogrodach przydomowych i ogrodach działkowych (tzw. Zastosowań „amatorskich”) przy użyciu opryskiwaczy ręcznych i plecakowych.

 

Możliwość stosowania w uprawach cebuli, kapusty głowiastej, marchwi, truskawki, maliny, wiśni, czarnej porzeczki, borówki wysokiej, pasternaku, pietruszki korzeniowej, buraka ćwikłowego, selera korzeniowego, szczypiorku, brokułu, kalafiora, kalarepy, kapusty brukselskiej, pora, szparagów, szpinaku, kopru, pietruszki naciowej, selera naciowego, rukoli, czereśni, moreli, brzoskwini, śliwy, pomidora, rzodkiewki, sałaty i endywii, roślin ozdobnych, mięty pieprzowej, bazylii pospolitej, szałwii lekarskiej, tymianku właściwego, kolendry siewnej, lubczyku ogrodowego, papryki, bakłażana, orzecha włoskiego oraz orzecha laskowego.

 

Zawartość substancji aktywnych:
piraklostrobina (substancja z grupy strobiluryny) – 67 g/kg (6,7%)
boskalid (substancja z grupy anilidów) – 267 g/kg (26,7%)

 

Dawkowanie

Roślina Choroba Dawka/stężenie

Ziemniak

alternarioza ziemniaka

2,5 g/100m2 w 2-4 l wody

Rośliny ozdobne
uprawiane w glebie i pod osłonami

alternarioza

1 g na 1 l wody

mączniaki prawdziwe

1,8 g na 1 l wody

szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza

1,5 g na 1 l wody

Borówka wysoka

szara pleśń

15 g/100 m 2 na 5-10 l wody

Kapusta głowiasta

szara pleśń, czerń krzyżowych,

7,5-10 g/100 m 2 w 6-8 l wody

Marchew

alternarioza naci, mączniak prawdziwy

7,5-10 g/100 m 2 w 6-8 l wody

Pomidor uprawiany na polu

zaraza ziemniaka, alternarioza

10-15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Pomidor uprawiany pod osłonami

szara pleśń, zaraza ziemniaka

2 g na 1 l wody (dawka cieczy użytkowej 10 l / 100 m 2 )

Truskawka

szara pleśń, biała plamistość liści truskawki, mączniak prawdziwy truskawki, antraknoza truskawki

18 g/100 m2 w 5-7 l wody

Wiśnia

brunatna zgnilizna drzew pestkowych

7,5-10 g/100 m 2 w 5-7,5 l wody

Malina

szara pleśń, przypąkowe zamieranie pędów maliny

18 g/100 m 2 w 6-7 l wody

Czarna porzeczka

antraknoza (opadzina) liści porzeczki, rdza wejmutkowo-porzeczkowa

18 g/100 m 2 w 6-8 l wody

Poziomka

szara pleśń, biała plamistość liści truskawki, mączniak prawdziwy truskawki, antraknoza truskawki

18 g/100 m 2 w 5-7 l wody

Aronia

szara pleśń

18 g/100 m 2 w 6-7 l wody

Biała porzeczka, czerwona porzeczka

antraknoza (opadzina) liści porzeczki, szara pleśń

18 g/100 m 2 w 6-8 l wody

Agrest

antraknoza (opadzina) liści porzeczki, szara pleśń

18 g/100 m 2 w 6-8 l wody

Jeżyna

szara pleśń, przypąkowe zamieranie pędów jeżyny

18 g/100 m 2 w 6-7 l wody

Groch siewny uprawiany na suche nasiona

Askochytoza grochu, plamistość grochu 

10 g/100 m 2 w 2-4 l wody

Groch siewny uprawiany na świeże (zielone) nasiona

Askochytoza grochu, plamistość grochu 

10 g/100 m 2 w 2-4 l wody

Pasternak, pietruszka korzeniowa

alternarioza naci, mączniak prawdziwy

7,5 g/100 m 2 w 6-8 l wody

Burak ćwikłowy

mączniak prawdziwy

10 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Seler korzeniowy

zgnilizna twardzikowa

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Rzodkiewka uprawiana w polu i pod osłonami

szara pleśń, rizoktonioza, 

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Szczypiorek

szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Brokuł

czerń krzyżowych, bielik krzyżowych

10 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Kalafior

czerń krzyżowych, bielik krzyżowych

10 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Kalarepa

czerń krzyżowych

10 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Kapusta brukselska

czerń krzyżowych

10 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Kapusta pekińska

czerń krzyżowych, szara pleśń

7,5 g-10 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Por

rdza pora, fytoftoroza pora, alternarioza pora

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Szparagi

szara pleśń

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Sałata, endywia

(uprawiane na polu)

szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Szpinak

plamistości liści

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Koper

szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Pietruszka naciowa, seler naciowy, rukola

szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Orzech laskowy,

orzech włoski

alternarioza, szara nekroza orzechów, antraknoza, antraknoza orzecha włoskiego, zamieranie pędów leszczyny, monilioza leszczyny  10 g/100 m 2 na 6-15 l wody

Sałata, endywia

(uprawa pod osłonami)

szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Papryka, bakłażan
(uprawa pod osłonami)

szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, mączniak prawdziwy

15 g/100 m 2 na 10 l wody

Cebula

mączniak rzekomy, alternarioza, ogranicza występowanie Stemphylium

10 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Cebula siedmiolatka

rdza pora, fytoftoroza pora na cebuli, alternarioza cebuli

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Szalotka

mączniak rzekomy, alternarioza, ogranicza występowanie Stemphylium

10 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Mięta pieprzowa, bazylia pospolita, szałwia lekarska, tymianek właściwy, kolendra siewna, lubczyk ogrodowy uprawiane w polu i pod osłonami

szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza

15 g/100 m 2 na 6-8 l wody

Czereśnia, morela

brzoskwinia, śliwa

brunatna zgnilizna drzew pestkowych (grzyby z rodzaju Monilinia spp.)

7,5 g/100 m 2 w 5-8,5 l wody

„Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Należy zwrócić uwagę na szczegółowe wskazania dotyczące ryzyka. Należy stosować się do zasad bezpieczeństwa zawartych w etykiecie”

"W przypadku Produktów będących środkami ochrony roślin w rozumieniu ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. (Dz.U. 2013 poz. 455 ze zm.) oraz rozporządzenia nr 1107/2009 (Dz.U. 2011 nr 284 poz. 1673 ze zm.), złożyć Zamówienie oraz być stroną Umowy Sprzedaży mogą jedynie Klienci będący osobami fizycznymi posiadającymi pełną zdolność do czynności prawnych oraz posiadającymi kwalifikacje wymagane od osób nabywających środki ochrony roślin określone w art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. (Dz.U. 2013 poz. 455 ze zm.)."

Specyfikacje
SKUS-WG-A
FormulacjaWG - granule do sporządzania zawiesiny wodnej
Składpiraklostrobina - 6,7%; boskalid - 26,7%
ProducentAgrecol
Napisz do nas
Signum 33 WG środek na choroby grzybowe owoców i warzyw Agrecol
Cena widoczna po zalogowaniu