Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.
Wiórki dębowe mocno opiekane 20g 405020 Browin
Ilość w opakowaniu zbiorczym wynosi: 6 sztuk
Wiórki dębowe mocno opiekane od Browin o aromatyzowania koniaku, bourbonu, brandy.
Wiórki dębowe mocno opiekane
Wiórki dębowe - drobniutkie cząstki drewna do aromatyzowania alkoholu. Najszlachetniejsze i najdroższe alkohole często długo leżakują w dębowych beczkach, dzięki nim zyskując odpowiedni smak i aromat a także barwę. Wiórki dębowe do idealna alternatywa dla tradycyjnych dębowych beczek.
Najważniejsze cechy produktu
- Do wszystkich alkoholi - wiórki dębowe idealnie wzbogacą aromat win, nalewek, wódek, destylatów czy miodów pitnych. Wybitnie sprawdzą się do alkoholi typu koniak, Bourbon, brandy.
- Aromat i smak dębu, kawy i karmelu - wiórki dębowe mocno opiekane nadadzą alkoholom głęboki smak i aromat dębowego drewna oraz nuty kawy i karmelu.
- Ciemno bursztynowa barwa alkoholu - wiórki dębowe nadadzą bezbarwnym alkoholom piękny ciemno bursztynowy kolor.
- Produkt naturalnego pochodzenia - wiórki produkowane są z francuskiej odmiany dębu Petraea.
- Efekt już po kilku tygodniach - stosowanie wiórków jest bardzo proste, wystarczy dodać je do fermentującego lub gotowego alkoholu i pozostawić na 3-6 tygodni.
Przygotowujesz domowe trunki? Ich smak i aromat w prosty sposób wzbogacisz w pożądane taniny i nuty dębu dodając wiórki dębowe. To najlepszy sposób na uzyskanie efektu dojrzewania jak w tradycyjnych beczkach dębowych.
Już po kilku tygodniach ciesz się smakiem wybornego wina, whisky czy koniaku.
Wiórki dębowe mocno opiekane nadadzą Twoim trunkom aromat dębowej beczki, mielonej kawy i karmelu. Alkohol zyska ponadto piękną ciemno bursztynową barwę. A wszystko to w zaledwie kilka tygodni.
Przygotowanie domowej dębówki z użyciem wiórków dębowych jest banalnie proste. A uzyskany efekt z pewnością Cię zaskoczy.
Sprzedawane w naszym sklepie płatki dębowe do aromatyzacji alkoholi pochodzą z najlepszej jakości francuskiej odmiany dębu Petraea.
Charakterystyka:
Surowiec: francuska odmiana dębu Petraea
Rodzaj: Mocno palone
Aromat: beczki, mielonek kawy, karmelu
Dozowanie: 0,5-2 g/1 L
Sposób użycia:
Wiórki dębowe dodaj do wybranego trunku w dawce 0,5-2 g na 1 L alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji.
Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku uznasz za odpowiedni, usuń z niego wiórki i ciesz się jego smakiem.
Wiórki dębowe możesz również wcześniej zalać alkoholem 70 %, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.
Masa netto: 20 g
Wymiary opakowania:
- Ø pojemnika 4,6 cm
- wysokość 6,7 cm
Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. BROWIN Sp. z o. o. Sp. k. nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie jej produktów niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
SKU | 83401 |
---|---|
Opakowanie | 20 g |
Nr katalogowy | 405020 |
Producent | Browin |
EAN | 5908277701260 |